dimecres, 6 de febrer del 2013

Quatre fotos curioses i inconnexes (2)


Suposo que lo que la gent s’espera, quan li parlen d’un blog d’un paio que viu a l’altra punta del mon, es una sèrie de fotos de llocs paradisíacs, amb les qual vol provocar enveja en tots els lectors. Ja sabeu que no van per aquí els trets. Simplement de tant en tant alguna foto o fins i tot un recopilatori, però la major part del temps reflexions obscures i avorrides. Fins i tot les fotos no son ni boniques ni fan venir ganes. No serè un gran promotor turístic, però no crec que desanimi, ni molt menys, a qui te el cuc del viatge.
La primera d’avui va dedicada a l’hostal on em vaig allotjar a Hong Kong. Si, se perfectament que fa molt temps d’això, que ja en vaig parlar quan vaig complir els 30, però ningú va dir que escriuria una cronologia. Veient el portal no us ha d’estranyar que dones uns quants tombs fins que vaig saber que era allí.
Tanmateix quan vaig entrar ja va començar a tenir mes sentit. Un cartell explicava que estava prohibit desenvolupar activitats mercantils en aquell edifici. Literalment ficava que estava prohibit ficar-hi un hostal. No semblava que es respectes molt la política impulsada per la comunitat de veïns. Dels dos ascensors, un estava espatllat, l’altre havia de cobrir les necessitats de vint-i-tantes plantes. Malgrat l’aspecte de l’entrada, mes propi d’un Zara que d’un hostal, per la imatge que veieu de com era per sobre, ja us fareu la idea que el concepte hostal era fins i tot generós. Poques vegades haure vist tant diferencial entre un portal i un bloc.
Ja sabeu del meu amor per Hong-Kong, però veient les tècniques de construcció que es gasta, no es d’estranyar que acabin fent blocs com aquell. El bambú te una flexibilitat i alhora resistència formidables, ara, no se si la confiança suficient per fer bastides de rascacels.
El que tenia de formidable aquell hostal es que estava ben ubicat. Tornant un dia a descansar em vaig trobar aquest formidable espectacle. Vaja les típiques xineses disfressades de mexicanes i ballant cançons countries.
En un dels embarcadors de la ciutat (m’encanten les ciutats amb ferris interns, que creuen badies o rius, estrets o uneixen illes i penínsules. Un enamorat d’Istanbul després d’aquell moment màgic), hi havia un moviment social que crec que no havia presenciat abans. Una societat rebutjant una secta religiosa. Sobren els motius en tot cas.
Apple esta en decadència. L’iPhone 5 no ha suposat cap gran revolució i la gran poma ha hagut de demanar als seus proveïdors de components que rebaixessin el nivell de producció planificat. Samsung es el líder clar en quota de mercat i l’innovador californià ha tancat l’últim exercici amb el mateix benefici que l’any anterior. No semblava a Hong Kong això fos un diagnòstic real.
I com ja parlem de grans fabricants. Un petit reconeixement a l’amic Nestor i a l’amiga Cristina. Mango esta i molt, present en el mercat xines. Ningú sap que Zara o Mango son espanyols (si això encara es pot dir d’una multinacional) i probablement això sigui bo per ells. No se que diu el cartell exactament, però tot sembla indicar la seva ubicació exacta en el centre comercial.
I es que les oficines de Guangzhou a Xina les tenim en un centre comercial. Pel que es comenta, aixo incentiva bastant el consum intern de les treballadores locals. També fa que per dinar et passegis per allí dins en busca dels típics restaurants de Mall per dinar. I a vegades et trobes que hi fan cursos d’angles multitudinaris per atreure clientela.
Però es que a vegades en els centres comercials, les activitats poden ser una mica curioses. De fet el que veureu a continuació es el que els hi fan fer a un grup de treballadors d’un supermercat abans d’ocupar els seus llocs de treball. No se exactament si era una cerimònia religiosa, una salva militar o els hi impartien les instruccions del que havien de fer en rebre un client. Jutgeu vosaltres.
Crec que en algun moment ja havia comentat que l’hotel de Guangzhou era una mica curiós. La dutxa esta al mig de l’habitació. Amb aquest plànol tan particular vaig intentar aprofitar-me de l’avinentesa. Els dimarts a les 7 de la tarda hora de Singapur o Xina, 8 si estic a Indonesia, al canal ESPN (que ara passarà a dir-se Fox Sports (no se perquè)), fan un resum dels partits de la lliga espanyola. Michael Robinson parlant en angles, tota una experiència. El cas es que vaig dir, mira, mentre et dutxes o podràs mirar, i em vaig col·locar la tele encaradeta cap a la dutxa. Il.lus de mi, vaig oblidar que soc miop i per dutxar-me m’he de treure les ulleres...
No se molt be perquè, potser per la historia del “fake Spanish” o per algun altre motiu, vaig rebre un mail en que se m’acusava de “secesionista” (se que anava amb molt carinyo o no, jejeje). En tot cas acabaré amb el post amb una bandera espanyola i es que en aquest mateix hotel, em vaig trobar un grup de viticultors espanyols, que celebraven algo. Els vaig reconèixer a la distancia perquè cridaven forca, suposo que això no us sorprendrà. En tot cas, espero que tinguin motius, perque a l’aeroport de Singapur hi ha vi francès i italià (si, probablement la qualitat dels segons es bastant inferior, però sembla ser que es venen bastant be) i en els taxis xinesos veia molta propaganda de “Casillero del Diablo” (vi xile si no vaig errat) que patrocinant al Manchester United te molta pegada aquí.
Salut i forca al canut,
Eduard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada